Prevoz putnika Beograd – Grčka (Halkidiki, Olimpijska regija, Solun)

Royal Transfers je firma koja vam nudi udoban, brz i bezbedan kombi prevoz u jednom ili oba pravca, kao i prevoz luksuznim automobilima do Soluna, Olimpijske regije, Halkidikija.

Bez obzira na koju se destinaciju odlučite, Royal Transfers je tu da se postara da na željenu destinaciju stignete bezbedno i u najkraćem mogućem vremenskom roku, po sistemu „od vrata do vrata“.

Halkidiki

Halkidiki je poluostrvo u Egejskom moru. Svojim karakterističnim izgledom, sa tri manja poluostrva tzv. prstima, tirkizno plavim morem, predivnim plažama predstavlja letnje odredište velikog broja naših turista tokom sezone.

Poluostrvo Kasandra – na zapadnoj strani Halkidikija dugo oko 50 km i široko oko 10 km. Prema istorijskim podacima, dobilo je ime po Kasandrosu, kralju Makedonije. Uzvišenja na Kasandri ne prelaze 400 m i središnji deo poluostrva je pokriven vinogradima i maslinjacima. Kasandra jenajposećeniji deo Halkidikija. Sam ulazak na poluostrvo je specifičan zato što se mora preći most kod mesta Nea Potidea, koji povezuje Kasandru sa Halkidikijem i zaliv Termaikos na zapadu sa zalivom Toroneos na istoku. Neka od mesta koja su najzanimljivija i najtraženija su:

Nea  potidea – mesto na početku Kasandre, koje krase duge, uređene, peščane plaže, kao i manje peskovito – šljunkovite plaže koje obiluju velikim sadržajem za turiste, kao i modernim hotelskim kompleksima. Osim plaža i kanala u Nea Potidei, turisti mogu posetiti ruševine zamka, koji je zapravo zid dugačak 1,2 km sa kulama kao i crkvu Tahijarha koja je iz 1591. godine.

Kalitea – veoma posećeno letovalište na ovom poluostrvu, koje je smešteno na uzvišenju iznad mora. Plaža ovog gradića je duga, sa sitnim peskom blede boje i plitkim morem. U mestu postoji veliki broj taverni, barova, prodavnica suvenira, a na par km udaljenosti od centra, smešteno je nekoliko noćnih klubova i diskoteka. Za ljubitelje kulture, u blizini Kalitee je svetilište Amon Zevsa iz IV veka sa ostacima hrama i oltara.

Polihrono – je mesto koje je veoma posećeno turistima iz Srbije. Poseduje peščanu plažu dugu oko 1 km sa postepenim ulaskom u vodu, što je idealno za boravak porodica sa malom decom. Centrom Polihrona se smatra pešačka zona koja izlazi na šetalište pored mora. Pored pešačke zone sa obe strane su nanizane prodavnice kože i krzna, domaće radinosti, poslastičarnice, pekare, tržni centar, restorani, kafići… Noćni život je obojen zvucima buzukija i predivne grčke muzike, a za one koji vole moderniji zvuk, tu su klubovi i kafići.

Hanioti – je najveće mesto na Kasandri omiljeno kod porodica i parova. U mestu se nalazi veliki broj hotela i smeštaja za izdavanje. Hanioti obiluje kafićima, restoranima, buticima, prodavnicama sa suvenirima, kao i parkovima sa puno zelenila. Plaža u ovom mestu je duga i peskovita, sa prirodnim hladom u pojedinim delovima.

Pefkohori – mesto sa dugom, uskom i peščano – šljunkovitom plažom. Pefkohori je dobioime po borovoj šumi koja ga okružuje. Uske, krivudave ulice povezuju staro selo sa novim Pefkohorijem. Ovo mesto krasi prelepa crkva, šetalište pored mora sa palmama, veliki broj taverni, picerija, restorana, hotela, apartmana za izdavanje. Kafići, barovi, klubovi i diskoteke su sedišta noćnog života.

Siviri – malo mesto koje pruža miran odmor sa sa velikom peščanom plažom. Okruženo je bujnim zelenilom. Mesto je tek počelo da se razvija, tako da su malobrojni hoteli i apartmani u porodičnom vlasništvu. Iako je malo mesto, poznato je po svom teatru na otvorenom i mnogim drugim kulturnim dešavanjima, koncertima i predstavama.

Nea Skioni – je odmaralište sagrađeno oko luke sa ribarskim brodićima. Okruženo je saodličnim ribarskim restoranima. U mestu postoji mala peskovita i kamenita plaža.

Poluostrvo Sitonija – je srednji prst poluostrva Halkidiki. Ime je dobila po Sitonu, sinu  mitološkog boga mora Posejdona. Sitonija je brdovitija od Kasande i ono po čemu je poznata jeste proizvodnja izvrsnog vina i meda. Krase je čiste plaže sa borovom šumom, šetališta, vrtovi oko hotelskih kompleksa, idilična ribarska sela. Sva mesta na Sitoniji karakteriše raznolikost i bogata lokalna tradicija. Neka od od mesta koja ostavljaju bez daha su:

Vourvourou – Vurvuru ( Vourvourou) se nalazi na istočnoj strani poluostrva Sitonija. Od Soluna je udaljen oko 120 km. Za ovo letovalište su karakteristična mala stenovita ostrva, pećine, peščane plaže i šumski predeli. Plaže i more su idealni za decu, jer je more na nekim mestima jako plitko. Ovde suveoma zastupljeni sportovi na vodi. Poseduje brojne smeštajne kapacitete, restorane, barove, barove na plaži i taverne sa odličnom morskom hranom.

Sarti – najposćenije mesto na Sitoniji. Od Soluna je udaljeno oko 140 km, smešteno između Vourvourou i Sikia. Prilikom samog ulaska u Sarti, očaraće vas pogled na mesto ušuškano u planine i zelenilo i na njegovu dugačku plažu sa kristalno čistom, bistrom i tirkiznom vodom. Sarti se sastoji od tri dela: stari Sarti, novi Sarti, i Sarti Beach. U starom Sarti se nalazi najviše sadržaja kao što su crkva, mali trg okružen prodavnicama, restoranima, suvenirnicama… Novi Sarti je malo mirniji, pogodan za one koje žele mir i tokom dana i tokom noći, a kojima je opet bogat sadržaj na dohvat ruke, jer su stari Sarti novi Sarti spojeni delom koji je gotovo neprimetan. Sarti beach je na kraju zaliva i on je savršen za one koji žele biti nadomak svih dešavanja u Sartiju, ali izvan buke i gužve. Samo mesto prepuno je vilama, privatnim sobama za izdavanje, tavernama, restoranima i drugim sadržajem za turiste. Plaža je nosilac plave zastavice, tako da je uvek čista, sređena, sa najsitnijim peskom na obali i vodi, odlična za porodice sa malom decom. Ukoliko želite letovati na lepom mestu, sa lepom plažom, Sarti je idealan za vas!

Nikiti – mesto poznato po proizvodnji meda. Ukoliko vam je potreban odmor u smislu mira i bez buke, ovo je mesto za vas! Idealno je za porodice sa decom. Naravno, u mestu postoji sve što je potrebno za ugodno letovanje, taverne, restorani, kafići… Plaža je uska, ali prostrana, i neobično kod nje je što kad ulazite u vodu, dubina je oko dva metra, a malo dalje je dubina oko jednog metra. Na plaži nema prirodnog hlada, ali voda je jako bistra, i obiluje sitni pesak. U blizini je i plaža Agios Georgios koja se nastavlja na glavnu plažu u mestu, i u okviru nje postoji prostor za kampovanje, a ako se uputite prema letovalištu Metamoforzis, naići ćete takođe na još nekoliko plaža koje će vas oduševiti.

Toroni – grad na jugozapadu Sitonije. Ovaj gradić može da se pohvali jednom od najdužih plaža na Sitoniji, koja je ujedno inosilac Plave zastave. Dva i po kilometra sitnog peska zlatne boje će vas oduševiti, i ovde svakako ne morate brinuti oko gužve na plaži. Toroni je malo mesto i najidealnije za porodice sa malom decom. Velika peščana plaža i igrališta prava su kombinacija za njih. Ako poželite malo više aktivnosti kao i noćnog provoda, na 20 km od ovog mesta je Neos Marmaras koji vam to može pružiti.

Neos Marmaras – jedno od najvećih i najpopularnijih letovališta na Sitoniji. Predivne borove šume, živopisni maslinjaci, mnogobrojne skrivene plaže, kao i izuzetno lepa priroda su samo neke od stvari koje krase ovo mesto i čine ga jedinstvenim. Ponuda hotela, privatnog smeštaja i vila je raznovrsna, koja u kombinaciji sa velikim brojem kafića, taverni, restorana lako može zadovoljiti kriterijume i najizbirljivijih turista. Neos Marmaras je idealna kombinacija koju čini čisto more, prelepe planine koje okružuju mesto, izuzetno bogat noćni život, mogućnost za romantične šetnje, mogućnost uživanja u neverovatno bogatom meniju internacionalne i grčke kuhinje.

Olimpijska regija

Olimpijska regija se pruža na stotinak metara južno od Soluna, ispod Olimpa. Plaže i primorski gradići u ovoj regiji pružaju uživanje u toplom moru, peščanim plažama, arheološkim nalazištima i istorijskim spomenicima. Turistička mesta kao što su Paralija, Olympic Beach, Nei Pori, Leptokarija su jako popularna kod naših turista.

Paralija – jedno od najpoznatijih letovališta obasti Pieria.Udaljena je oko 60 km od Soluna. Grad ima stalnu autobusku liniju sa Katerinijem, odakle možete obići Grčku. Ovo mesto ima veoma lepu, gradsku plažu, koja je nažalost veoma mala, i sa veoma dugim plićakom. Međutim, ako pođete samo 300 – 400 metara u pravcu Olympic Beach-a, proći malo pristanište, postoji velika i prostrana plaža dugačka oko 2 kilometra. Ovde postoje tereni za fudbal i odbojku i na ovoj plaži definitivno nikada nije gužva.  Paralija je idealna kako za bogate, tako i za turiste sa plićim džepom, jer nudi sve moguće vrste smeštaja, od privatnih soba do luksuznih hotela, a to sve mnogo jeftinije nego u drugim grčkim letovalištima. Na ulicama možete naći veliki broj prodavaca kože, krzna, nakita, kao i restorane, kafiće, noćne klubove. U ovom mestu, na svakom koraku možete čuti srpski jezik, tako da ćete se osećati kao kod kuće, a ipak ste u Grčkoj, na moru!

Olympic Beach – udaljen samo 2 kilometra od Paralije. Ova grada gotovo su spojena, pa je moguće letovanjem u jednom mestu posetiti i drugo. Plaža je peščana, veoma sređena, čista, organizovana sa puno suncobrana i ležaljki za iznajmljivanje. Pešačka zona u gradu je puna taverni, suvenirnica, restorana, prodavnica kože, krzna… Ovo mesto predstavlja dobru kombinaciju mirnog i aktivnog odmora. Mirniji odmor možete naći ovde, a aktivniji 2 kilometra dalje, u Paraliji.

Leptokarija – nekada malo ribarsko mesto. Ovo mesto je idealno za one koji žele da uživaju u miru i sportu. Plaža je široka i prostrana, obiluje zlatkastim, sitnim peskom, a voda je topla, kristalna i osvežavajuća. U mestu možete naći sve što vam je potrebno, privatni i hotelski smeštaj, kafiće, restorane, barove, apoteku, zdravstveni centar…

Nei Pori – nalazi se 36 kilometara od grada Katerini koji je glavni centar oblasti. Ovo mesto je karakteristično po odlično uređenoj prelepoj peščanoj obali, širokim ulicama, trgovima,tavernama, barovima. Svaki turista koji ovde dođe, ne sme da ne poseti Stari Pori i Stari Panteleimon koji u sebi nose duh prošlosti. Platamon je gradić sa obiljem restorana, taverni, poslastičarnica i supermarketa tipičnih za turistička mesta, koji je ipak uspeo da sačuva autentičnost grčkog sela, što ga čini izuzetno šarmantnim.

Solun

Solun je jedan od najstarijih gradova Evrope i najznačajnija trgovačka luka za čitavu Jugoistočnu Evropu. Solun obiluje ostacima rimske i vizantijske istorije, umetnosti i religije. Kao najveći univerzitetski centar Grčke, sedište čuvenog Aristotelovog univerziteta, grad se može pohvaliti izuzetno živopisnim noćnim životom, ali i specifičnom atmosferom koju stvaraju umetnici, studenti i kulturni poslenici iz čitave Evrope. Okolina Soluna ima vrlo lepe plaže i ovaj grad je odlično polazište za obilazak Halkidikija. Takođe, Solun obiluje interesantnim barovima, restoranima i klubovima, velikim brojem prodavnica i butika pa ga zbog toga često nazivaju i rajem za kupoholičare.

Online rezervacija

Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti, po prodajnom kursu NBS na dan uplate. Omogućeno je i plaćanje karticama direktno u vozilu kod vozača.

Payment icons